Dierenartspraktijk Eemnes

Vaccinaties

Om ervoor te zorgen dat uw hond gezond blijft is het belangrijk dat hij of zij elk jaar ingeënt wordt. Inenten wordt ook wel vaccineren genoemd en bij Dierenartsenpraktijk Eemnes gebruiken wij de vaccins uit de Nobivac-lijn van MSD. Als pup krijgt uw hond 3 inentingen, normaal gesproken op een leeftijd van 6 weken, 9 weken en 12 weken. Dit noemen wij de basisvaccinaties. Onder het kopje puppy’s wordt hier uitgebreider op ingegaan. Hierna wordt uw hond elk jaar ingeënt volgens een schema dat afgestemd is op de leefomstandigheden van uw dier en de risico’s die het loopt om ziek te worden.

Wij vinden het belangrijk om niet vaker in te enten dan nodig is. Daarom geven wij maar eens per drie jaar de grote cocktail. Deze cocktail geeft bescherming tegen hondenziekte (canine distemper virus), parvo, ziekte van Weil (Leptospirose), para-influenza (een van de veroorzakers van kennelhoest) en leverziekte (Hepatitis contagiosa canis). De twee tussenliggende jaren krijgt uw hond de kleine cocktail. Deze bevat entstof tegen de ziekte van Weil en para-influenza. Elk jaar moet uw hond voor deze ziekten opnieuw worden ingeënt omdat de vaccinatie na een jaar niet langer bescherming geeft.

Indien uw hond naar het buitenland gaat dan is een hondsdolheid (rabiës) vaccinatie verplicht. De hondsdolheidvaccinatie kan gelijktijdig met de jaarlijkse inenting worden gegeven. Deze vaccinatie geeft 3 jaar lang bescherming tegen rabiës.

Wanneer uw hond een verhoogd risico loopt om kennelhoest te krijgen, bijvoorbeeld als hij of zij naar een pension gaat, dan geven we een neusdruppelvaccinatie die extra beschermt tegen kennelhoest. Deze inenting wordt in de neus gedruppeld in plaats van per injectie toegediend. Voor elke inenting wordt de gezondheid van uw hond gecontroleerd. De gezondheidstoestand van uw dier kan invloed hebben op de werking van de vaccinaties. Als er bijzonderheden zijn dan bespreken we die ook direct.

Als uw hond bij Dierenartsenpraktijk Eemnes staat ingeschreven dan krijgt u automatisch een oproep thuisgestuurd dat het weer tijd is voor de jaarlijkse vaccinatie.

De prijzen van de entingen kunt u vrijblijvend telefonisch bij ons opvragen.